Malzemeler

1.Kek kabı
2. 20 kg lık yağ tenekesi (boş ve ağızı açık olacak)
3.Avımızı şişe geçirmek için paslanmaz demir veya yaş odun
4.mantar,patetes isteğe göre soğan
5.Kömür vaya odun

Hazırlanışı

Baştan kek kabı ateşte boyaları yakılır daha sonra ters çevrilerek şiş üzerine konulur (ağızı yukarı bakacak) Kabın içine patatesler mantarlar doğranır ve avımız şişe geçirilir son olarak ta teneke üzerine kapatılır.Teneke etrafı toprak ile örtülürve etrafında ateş yakılır çok güçlü olayan ateş ile 40 45 dk sonra yemeğimiz hazır

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 461
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 17:48
Güzel bayan;yaptığınız bu harika tariften ve paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum....
crazyossie Tarih: 03.11.2009 08:13
Ellerine sağlık