4 kişilik malzeme:

- 4 yabani ördek
- Tuz
- Değirmende çekilmiş kahve
- 5 çay kaşığı çekilmiş bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı ekşi yoğurt
- Yabani ördeğin yürek ve ciğeri
- 1/8 lt. süt
- 1 demet maydanoz
- 100 gr. yağlı et parçası
- 1 soğan
- 3/4 ekşi yoğurt
- 1 1/2 veya 2 lt. sebze veya et suyu

Hazırlanışı:

Yaban ördeğini içten ve dıştan iyice tuzlayıp karabiberleyin. Çekilmiş bayat ekmeği yumurta ve ekşi yoğurtla iyice karıştırın. Yürek ve ciğerleri küçük parçalar halinde kesin. Sütle birlikte dolgunun altına koyun. Tuz, karabiber ve baharatlar ile baharatlayın. İnce ince doğranmış maydanozları dolgunun altına koyun. Bu dolgu malzemesinin tümünü ördeğin içine koyun ve ördeği dikin.

Tavada kızdırılmış yağlı et parçasını ince ince doğrayıp, eritin. Ördeği bunun içinde kızartın, ekşi yoğurdu ördeğin üzerine sürün ve kısaca kızartın.

Üstüne sebze veya et suyunu dökün. Daha sonra ördeği, önceden 180 ila 2000C ısıtılmış fırında 80 ila 90 dakika pişirin. Bu esnada üzerine sık sık sebze veya et suyu dökün.

Pişirme süresinin sona ermesinden sonra ördekleri dışarıya alın ve dolgusuyla dekoratif olarak süsleyin, üzerine sos dökün ve servis yapın.
AFİYET OLSUN...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 618
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 17:49
Güzel bayan;yaptığınız bu harika tariften ve paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum....