incirli yaş pasta yapımı - incirli ve kaysılı pasta tarifi




Kek Malzemeleri :
150 gr margarın
3 yumurta
2yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1+1/4 bardak un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı şeker

İçi için :
10 ad kuru kayısı
5 ad kuru incir
1 paket dolgu krema

Üzeri İçin :
200ml krema
2paket bitter çikolata

Süsleme İçin :
5 yemek kaşığı toz şeker
Bir miktar yağlı kağıt

Yapılışı :

Öncelikle kayısı ve incirler sıcak suda bütün bekletilir.

Kek için: yumurta ve şeker iyive cırpılır,içine diper malzemeler ilave edilir ve 2dk boyunca yüksek hızda çırpılır. uygun görülen bri kap yağlanır ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Piştikten sonra soğutulur ve 2ye kesilir.

Süsleme için: 5 yemek kaşığı şeker derin bir kapta iyice eritilir. Rengi döndüğü anda . Islatılmış bir yağlı kağıda kaşık yardımı ile şeriTler halinde dökülüp soğumaya bırakılır.

İçi için: Dolgu krema üzerindeki tarife göre hazırlanır . İnciler ve kayısılar sudan çıkarılıp suları süzülür. Küçük küpler halinde kesilerek kremaya ilave edilir.Bu karışım kesilmiş olan kekin ortasına konur ve yayılır. Diğer kekimizde üzerine konur.

Üzeri için : Çikolatalar benmari üsulu eritilir. İçine krema ilave edilrek iyice karıştırılır . Pastamızın üzerine sürülür ve dolaba konur. karamellerimizde yaplı kağıt üzerinde alınarak pastamızın üzeri süslenir .

AFİYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 554
favori
like
share