ayvalı kurabiye yapılışı - ayvali kurabiye tarifi



Malzemeler :

*
150 gr margarin
*
1 çay bardağı şeker
*
2 çorba kaşığı yoğurt
*
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*
1 paket vanilya
*
2 su bardağı + 1 çorba kaşığı un

İç malzemesi :

*
1 adet ayva
*
1 çorba kaşığı şeker

Üzerine :

*
1 su bardağı su
*
3 çorba kaşığı şeker
*
1 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı :

1.
Hamur yoğurma kabına margarini küp küp doğrayın. Şekeri ve yoğurdu ekleyip elinizle pürüzsüz olana kadar karıştırın. Vanilyayı, kabartma tozunu ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyerek yoğurun. Üzerine streç film kapatarak 15 dk dinlendirin.
2.
İç malzemesi için, Ayvayı rendenin ince tarafıyla rendeleyip şekeri ekleyin ve ayvalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.
3.
Hamurdan parçalar koparıp içini parmağınızla oyarak çay kaşığı yardımıyla iç malzemeden koyup kapatın. Yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
4.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
5.
Fırından çıkan kurabiyeleri 10 dk soğuttuktan sonra, elinizle üst kısmını suyla ıslattıktan sonra bir kapta karıştırdığınız şeker ve tarçın karışımına kurabiyenin üst kısmını bulayın.
6.
Afiyet bal şeker olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 518
favori
like
share