Çocuğunuz ve Siz

Son güncelleme: 03.11.2009 12:18
  • 1. Çocuğunuzun başarılı girişimleri, onu yeni başarılara yöneltmek ve öğrenme arzusunu pekiştirmek amacıyla desteklenmelidir. Aferin, çok güzel oluyor,, istersen bir kez daha deneyebilirsin, gibi sözler onu cesaretlendirir.

    2. Beceriksiz, o öyle değil böyle yapılır, iyi bak da öğren gibi ifadeler ise tam tersine çocuğunuzun azmini kırıp kendini küçük görmesine sebep olur.

    3. Merakını gidermek için yeterli kapasiteye sahip olduğu konusunda çocuğunuzu teşvik edin. Bunu sağlamak için fırsatlar oluşturun ve bu fırsatları değerlendirmesi için onu cesaretlendirin.

    4. Doğumundan başlayarak, dış dünyayı kendi imkanlarıyla keşif ve icatlar yaparak tanımaya çalışan çocuğunuza fırsat ve ortam tanıyın.

    5. Çocuğunuza bir şeyi başarması konusunda aşırı bir beklenti içinde olmayın. Beklentinizin düzeyi çocuğunuzun kapasitesi ve bireysel özellikleri olmalıdır.

    6. Çocuk eğitiminde öyle bir çizgide durun ki çocuğunuz her an sizi yanında hissederek destek bulsun, hem de sizi hiç görmeyerek kendini özgür hissetsin.

    7. Çocuğunuzun sorunlarını kendi kendine çözmesine fırsat verin.

    8. Çocuğunuzun duygu ve ihtiyaçları hakkında karşılıklı konuşun.

    9. Kendi duygu ve ihtiyaçlarınızdan çocuğunuza da bahsedin.

    10. Karşılaştığınız sorunlara çocuğunuzla birlikte çözüm yolları arayın.

    11. Aklınıza gelen tüm fikirleri, değerlendirme yapmadan bir kağıda yazın. Beğendiğiniz önerileri ve beğenmediklerinizi saptayın ve izleyip uymayı düşündüklerinizin hangileri olacağına karar verin.


    alıntı
#03.11.2009 12:18 0 0 0