Yoğurtlu bakla çorbası

Son güncelleme: 02.08.2008 19:17
  • MALZEMELER

    1 adet yumurta
    1/2 kg taze bakla
    2 çorba kaşığı tereyağ
    2 su bardağı süzme yoğurt
    1/2 su bardağı un
    1 baş soğan
    maydanoz
    nane
    dereotu
    tuz


    HAZIRLANIŞI
    Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin.

    Diğer yanda bir tencerede süzme yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip mikserle ayran kıvamına getirin. Kaynayıncaya kadar, tahta kaşıkla, dibini tutturmadan karıştın.
    Düdüklü tencerede pişirdiğiniz baklaları da suyu ile birlikte tencereye koyup on dakika birlikte kaynatıp, tuzunuilave edin. İsteğe göre kıyılmış maydanoz, dereotu, nane koyup karıştırın.
    Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
#19.10.2005 21:02 0 0 0
  • Ellerine Emegine saglik
#22.10.2005 00:44 0 0 0
  • TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
#28.10.2005 18:48 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:36 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#24.11.2005 16:13 0 0 0
  • paylaştığın tarif için çok teşekkür ederim.umarım çok güzeldir.
#26.11.2005 01:27 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:02 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 15:15 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
#13.01.2006 21:13 0 0 0
  • teşekkürler eline sağlık
#13.02.2006 19:21 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#24.02.2006 02:19 0 0 0
  • elinize sağlık
#10.07.2008 07:45 0 0 0
  • çok güzel bence deneyın
#11.07.2008 14:17 0 0 0
  • çok güzel çorba
#02.08.2008 19:17 0 0 0