MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 kg taze bakla
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı un
1 baş soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz


HAZIRLANIŞI
Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin.

Diğer yanda bir tencerede süzme yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip mikserle ayran kıvamına getirin. Kaynayıncaya kadar, tahta kaşıkla, dibini tutturmadan karıştın.
Düdüklü tencerede pişirdiğiniz baklaları da suyu ile birlikte tencereye koyup on dakika birlikte kaynatıp, tuzunuilave edin. İsteğe göre kıyılmış maydanoz, dereotu, nane koyup karıştırın.
Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 752
favori
like
share
sport81 Tarih: 02.08.2008 20:17
çok güzel çorba
risusx58 Tarih: 11.07.2008 15:17
çok güzel bence deneyın
drognan1905 Tarih: 10.07.2008 08:45
elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 03:19
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 20:21
teşekkürler eline sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 22:13
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:15
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:02
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 26.11.2005 02:27
paylaştığın tarif için çok teşekkür ederim.umarım çok güzeldir. :70: