MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 kg taze bakla
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı un
1 baş soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz


HAZIRLANIŞI
Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin.

Diğer yanda bir tencerede süzme yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip mikserle ayran kıvamına getirin. Kaynayıncaya kadar, tahta kaşıkla, dibini tutturmadan karıştın.
Düdüklü tencerede pişirdiğiniz baklaları da suyu ile birlikte tencereye koyup on dakika birlikte kaynatıp, tuzunuilave edin. İsteğe göre kıyılmış maydanoz, dereotu, nane koyup karıştırın.
Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 772
favori
like
share
sport81 Tarih: 02.08.2008 19:17
çok güzel çorba
risusx58 Tarih: 11.07.2008 14:17
çok güzel bence deneyın
drognan1905 Tarih: 10.07.2008 07:45
elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 02:19
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:21
teşekkürler eline sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 21:13
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 15:15
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:02
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 26.11.2005 01:27
paylaştığın tarif için çok teşekkür ederim.umarım çok güzeldir. :70: