Malzemeler :

* 2 adet ayva
* 2 su bardağı su
* 2,5 su bardağı şeker
* 1 paket tuzsuz tuzsuz etimek
* 3 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 paket vanilya
* hindistan cevizi


Hazırlanışı:

Ayvaları kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 bardak su ve 2 bardak şeker ile birlikte pişirin( piştiğinde hala sulu oluyor).

Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin. Üzerine ayvalı karışımın yarısını paylaştırın. Onun üzerine kalan etimekleri ve etimeklerin üzerine ayvalı harcın kalanını yayın. Daha sonra küçük bir tencerede yağ ile unu 2-3 dk. kavurun.

Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirin.Piştiğinde içerisine vanilyayı ekleyin ve mikser ile 10-15 dk. çırpın. Muhallebiyi ayvalı karışımın üzerine dökün.

Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 304
favori
like
share
çalıkuşu Tarih: 03.11.2009 17:43
güzel olur heralde paylaşım için teşkler