Malzemeler :

30 gr. Margarin
20 gr. Un
150 ml. Süt
625 gr. Taze Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)


Kızartmak için;


Un
Çırpılmış Yumurta
450 gr. badem


Hazırlanışı:

Margarini bir tavada eritin.Unu katıp sürekli karıştırarak bir meyane hazırlayın. Meyaneyi un gidinceye kadar pişirin.

Meyaneye azar azar sütü ilave edip yedirin. Bir taşım kaynatın verendelenmiş kaşar peynirini katıp karıştırın.

Çok kısık ateşte peynir hafif eriyinceye kadar karıştırarak pişirip tavayı ateşten alın.

Ilınmaya bırakın. Ilınmış karışımı ufak parçalar halinde tavadan alıp elinizle yuvarlayarak şekil verin.

Peynir köfteciklerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da file bademe (pul halinde kıyılmış) bulayarak, sıvıyağ ile derin yağda kızartın.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 231
favori
like
share