Malzemeler :

Su 500 g
Un 350 gr
Margarin 15 g
Antep fıstıgı 300 g
Şurup
Kızartma için sıvıyağ


Hazırlanışı:

Tencereye su ve Sana koyulup kaynatılir. Su kaynadığırıda un ilave edilip tahta bir spatul ile 1-2 dakika kanştınlarak pişirilir. Katı bir hamur elde edilir.

Hamur ateşten alınır ve bir tezgah üzerinde merdane ile ezilir. Hamur soğuduktan sorıra merdane ile 3-4 mm kalirılikta açılır. Yaklaşık 4 x 6 cm boyunda parçalara kesilir. Bu parçalann içlerine bütün antep fıstıklan yerleştirilip dolma gibi sanlır.

Fritözde veya bir tava içinde sıcak yağda kızartılır. Tavadan alınan sıcak tatlılar soguk şurup içine atılır. Şuruptan çıkanlan tatlılar süzülene kadar bekletilip servis yapılır.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 350
favori
like
share