Malzemeler :

2 su bardağı fincanı yulaf ezmesi
1 su bardağı incecik doğranmış elma
1/2 aşurelik buğday
1/4 su bardağı bal
1/4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya



Hazırlanışı:


Küçük bir tencerede su, tarçın ve balı karıştırın. Orta ateşte kaynayana dek pişirip, ocaktan alın.

Yulaf, elma ve buğdayı karıştırın. Ballı karışımın içine dökün. Vanilyayı ekleyin. Hepsini birlikte iyice karıştırın.

Küçük dikdörtgen bir kek kalıbının dibini yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın. 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika arada bir karıştırarak pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın.

Soğumaya bırakın. bir kaç parçaya ayırıp hava almayacak bir kavanozun içinde buzdolabında iki hafta kadar saklayabilirsiniz.



alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 314
favori
like
share