MALZEMELER
500 Gr dana yada koyun işkembe
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un

Terbiye için
3 Adet yumurta
3 Kahve fincanı sirke
6 Diş sarmısak
1 Adet limon
Kırmızıbiber
Tuz


HAZIRLANIŞI

İşkembeyi temizleyin.
Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın.
Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın.
Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın.
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
Sarmısaklı sirke ile servis yapın.


[schild]TERBİYENİN YAPILIŞI[/schild]

Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1742
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:59
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 17:41
ellerine sağlıkkk
demet Tarih: 08.06.2006 17:40
ellerine sağlıkkk
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:05
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 15:58
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:28
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 23:54
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 11:26
Ellerine saglik
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:18
ellerine sağlık