1 lt. süt
½ su bardağı şeker
1 kase hindistan cevizi
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı tarçın, fındık içi,
Ceviz içi veya taze mevsim meyveleri
Hazırlanışı:
Tencereye sütü boşaltıp kaynatın. Süt kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hindistan cevizini ekleyin. Tatlının topaklanmaması için kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak 7-8 dk. süreyle pişirin.
Nişastaya suyu ilave edip çırptıktan sonra sütlü tatlının içine karıştırın. Piştikten sonra kuplara yada kaselere koyup buzdolabında soğumasını bekleyin. Üzerlerini fındık, ceviz içi ve çileklerle süsleyin.