Malzemeler :


1 lt. süt
½ su bardağı şeker
1 kase hindistan cevizi
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Üzeri İçin:


1 çorba kaşığı tarçın, fındık içi,
Ceviz içi veya taze mevsim meyveleri


Hazırlanışı:

Tencereye sütü boşaltıp kaynatın. Süt kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hindistan cevizini ekleyin. Tatlının topaklanmaması için kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak 7-8 dk. süreyle pişirin.

Nişastaya suyu ilave edip çırptıktan sonra sütlü tatlının içine karıştırın. Piştikten sonra kuplara yada kaselere koyup buzdolabında soğumasını bekleyin. Üzerlerini fındık, ceviz içi ve çileklerle süsleyin.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 346
favori
like
share