Hindistan Cevizi İçi

Son güncelleme: 03.11.2009 18:00
  • noimage


    Malzemeler :


    1 lt. süt
    ½ su bardağı şeker
    1 kase hindistan cevizi
    2 çorba kaşığı nişasta
    1 paket vanilya

    Üzeri İçin:


    1 çorba kaşığı tarçın, fındık içi,
    Ceviz içi veya taze mevsim meyveleri


    Hazırlanışı:

    Tencereye sütü boşaltıp kaynatın. Süt kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hindistan cevizini ekleyin. Tatlının topaklanmaması için kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak 7-8 dk. süreyle pişirin.

    Nişastaya suyu ilave edip çırptıktan sonra sütlü tatlının içine karıştırın. Piştikten sonra kuplara yada kaselere koyup buzdolabında soğumasını bekleyin. Üzerlerini fındık, ceviz içi ve çileklerle süsleyin.

    alıntı
#03.11.2009 18:00 0 0 0