Labne Peynirli Poğaça tarifi - Labne Peynirli Poğaça yapilisi

Malzemeler,

Hamuru için,

1 paket margarin

Yarım su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1,5 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Yeteri kadar un

Üzeri için,

1 adet yumurta

Çörek otu

Harcı için,

Yarım paket labne peynir

Hazırlanışı,

Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alın.

Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyin.

Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.

Hamuru yarım saat dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün.

Hamurları merdaneyle 5 cm kalınlığında açın.

Açtığınız hamurdan kâse ya da çay bardağı ağzıyla halkalar çıkarın.

Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.

Fırın tepsisini yağlayın.

Poğaçaları aralıklarla tepsiye dizin.

Poğaçaların yarısının üzerine yumurta sürüp çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen poğaçaları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Soğuyan poğaçalardan yumurtasız olanların üzerine labne peynir sürün.

Yumurtalı poğaçayı üstüne kapatın.

Tüm poğaçalar bitene kadar aynı işlemi yapın.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 676
favori
like
share