[COLOR=tomato]MALZEMELER

1 baş soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tuz
1 adet orta boy tavuk
3.5 It su ( yaklaşık 13 su bardağı
HAZIRLANIŞI

Bir tencereye 3.5 lt su koyun, orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun, üstünü temizlediğiniz havucu ilave edin, tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ilave edin. Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun.Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün. Tavuk iyice yumuşayıncaya dek 2-2.5 saat kaynatın. Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin. Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha fazla ise bir süre daha kaynatıp su miktarını azaltın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 738
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 02:20
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 18:59
teşekkürler eline sağlık
serhatbey_066 Tarih: 22.01.2006 22:32
ellerine sağlık arkadasım

ama belki bu aralar bu tarif kullanılmaz
refik Tarih: 22.01.2006 20:31
tarifleriniz için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 15:06
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:22
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 02:18
Ellerine Emegine saglik tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 29.10.2005 12:46
Ellerine saglik!
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 22:22
teşekkürler