ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı

Son güncelleme: 30.06.2006 22:47
  • MALZEMELER

    1.5 çay kaşığı karabiber
    1.5 çorba kaşığı tel şehriye
    Yarım tavuk
    1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
    1.5 litre su
    1/4 demet Maydanoz
    1/4 çorba kaşığı limon suyu
    2 küçük kuru soğan, soyulmuş
    Yeterince tuz

    5 kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.
    Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.
    Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın.
    Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.
#19.10.2005 21:18 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 22:03 0 0 0
  • saolasınız çok iyisiniz
#28.10.2005 22:27 0 0 0
  • Ellerine saglik!
#29.10.2005 12:46 0 0 0
  • Ellerine Emegine saglik tesekkürler
#13.11.2005 02:18 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:12 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 06:32 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:16 0 0 0
  • teşekkürlerr
#08.06.2006 15:00 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:47 0 0 0