MALZEMELER

1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çorba kaşığı tel şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
1.5 litre su
1/4 demet Maydanoz
1/4 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük kuru soğan, soyulmuş
Yeterince tuz

5 kişilik


HAZIRLANIŞI

Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.
Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.
Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın.
Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 716
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:47
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 16:00
teşekkürlerr
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:16
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:32
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:12
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 03:18
Ellerine Emegine saglik tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 29.10.2005 13:46
Ellerine saglik!
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:27
saolasınız çok iyisiniz
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:03
Ellerine saglik