SÜZME MERCIMEK ÇORBASı

Son güncelleme: 20.09.2006 10:30
  • MALZEMELER

    8 su bardağı et suyu
    4 kahve fincanı yeşil mercimek
    4 kahve fincanı un
    5 çorba kaşığı tereyağ
    tuz, biber


    HAZIRLANIŞI

    Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örteecek kadar su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.
#19.10.2005 21:21 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 22:03 0 0 0
  • nasıl hazırladın bilmiyorum ama size çok teşekkür ederim
#28.10.2005 22:04 0 0 0
  • Tarif icin Tesekkürler
#30.10.2005 10:52 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:35 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:14 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 15:09 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#16.01.2006 11:19 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadasım
#22.01.2006 22:42 0 0 0
  • ellerinize sağlık teşekkürler
#13.02.2006 18:50 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#24.02.2006 17:10 0 0 0
  • teşekkürler, ellerine sağlık
#07.07.2006 15:21 0 0 0
  • Ellerıne Saglık..
#19.07.2006 23:04 0 0 0
  • tarif icin tskrler... ellere emeklere saglik...
#20.09.2006 10:30 0 0 0