MALZEMELER

8 su bardağı et suyu
4 kahve fincanı yeşil mercimek
4 kahve fincanı un
5 çorba kaşığı tereyağ
tuz, biber


HAZIRLANIŞI

Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örteecek kadar su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 810
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 11:30
tarif icin tskrler... ellere emeklere saglik...
BoardBeLasi Tarih: 20.07.2006 00:04
Ellerıne Saglık..
demet Tarih: 07.07.2006 16:21
teşekkürler, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 18:10
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:50
ellerinize sağlık teşekkürler
serhatbey_066 Tarih: 22.01.2006 23:42
ellerine sağlık arkadasım
refik Tarih: 16.01.2006 12:19
emeğinize sağlık teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:09
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:14
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER