MALZEMELER

500 gr soğan
2 çorba kaşığı un
2 dilim bayat ekmek
5 su bardağı et suyu
2.5 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş
karabiber, tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın. Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın.Soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 731
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 11:31
ellere emeklere saglik...
refik Tarih: 09.09.2006 00:27
tariflerin için teşekkürler eline saglık
minta Tarih: 27.07.2006 10:03
soğan midemi yakıyor.paylaşım için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 20.07.2006 00:41
Ellerıne Saglık..
demet Tarih: 07.07.2006 11:45
ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 18:22
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 18:36

ellerine sağlık teşekkürler.
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:04
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:20
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER