MALZEMELER

1 çorba kaşığı pirinç
1 bardak kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı margarin
1 büyük patates
1 orta boy havuç
3 dilim ekmek
4 yeşil biber
3 küçük soğan
10 bardak su
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Ayıklanmış, yıkanmış mercimeği, yağı ve kabukları soyulmuş bütün soğanları, kaynamakta olan et suyuna katıp, karıştırın.
Bu arada havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın, yeşil biberi ince ince kıyın ve mercimek biraz pişene kadar bekleyin . Kesinlikle tencerenin kapağını kapatmayın ve arada bir biriken köpükleri alın. Tuzunu, kırmızı biberini ekleyip, önce havucu, daha sonra patatesi, pirinci ve yeşil biberleri katın. Ezilip dağılmamaları için özen gösterin. Çorbanız piştiğinde, arzu ederseniz yağda kızarmış küçük ekmeklerle süsleyebilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 590
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:39
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 15:43
ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:21
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:26
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:11
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 03:24
Ellerine Emegine saglik tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 29.10.2005 13:39
TaRiFiNi BiZlErLe PaYlAsTIGiN iCiN tEsEkKüRlEr
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:39
paylaşım için teşekkürler.mersi
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:02
Ellerine saglik