MALZEMELER

50 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
225 gr taze iç barbunya fasulyesi
1 demet maydanoz, kıyılmış
4 çorba kaşığı zeytinyağ
150 gr Bruksel lahanası
7 su bardağı et suyu
1 su bardağı şehriye
1 kg asma kabağı
150 gr ıspanak
100 gr bezelye
2 adet patates
2 adet domates
2 diş sarmısak
1 sap kereviz
1 adet soğan
1 adet havuç
karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI

Havucu ve soğanı yıkayıp, temizledikten sonra rendeleyin. Brüksel lahanasını ve ıspanağı yıkayıp, temizledikten sonra ince ince doğrayın. Patetesin kabuklarını soyup küp küp minik parçalar halinde doğrayın. Asma kabağının kabuğunu yıkayıp temizleyin, domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve beraberce minik parçalar halinde doğrayın. Et suyunu bir güveç içerisinde ateşe koyun. Et suyu ısındığında ince kıydığınız maydanozun bir kısmını, doğradığınız patates, ıspanak, kabak, Brüksel lahanası, havuç, domates ve soğanı ilave edin. Tuz ve biberini koyduktan sonra çorbayı, sebzeler pişinceye dek kaynatın. Diğer yanda kıyılmış maydanozun artan kısmı ve iki diş sarmısağı bir havanda iyice dövün ve buna dört - beş çorba kaşığı zeytinyağ katın. Çorbayı ateşten almadan yaklaşık on beş dakika önce içine şehriyeyi atın. Çorbayı ateşten aldığınızda zeytinyağlı sarmısaklı maydanoz karışımını ilave edin, bir iki karıştırıp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 622
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:41
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 15:47
teşekkürlerr
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:21
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:27
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:09
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 03:24
Ellerine Emegine saglik tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 29.10.2005 13:39
TaRiFiNi BiZlErLe PaYlAsTIGiN iCiN tEsEkKüRlEr
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:42
paylaşım için teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:01
Ellerine saglik