Malzemeler
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 litre süt
3-4 çorba kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
Üzeri için:
2 adet 80 gramlık beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı vanilya
1 salkım üzüm
Hazırlanışı
Bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi çırpalım ve oca oturtalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı da katalım. Bir kek kalıbını ıslatıp karışımı içine dökelim. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip buzdolabına koyalım. 1-2 saat dondurduktan sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkaralım. Üzeri için, beyaz çikolatayı benvari usulü eritelim. Krema ve vanilyayı da içine ekleyelim. Bu karışımı tatlının üzerine gezdirip, üzümle süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.