kahvaltılık tarifleri - aperatif tarifleri

Malzemeler
1 kişilik
4-5 adet ıspanak yaprağı
1 adet taze soğan
1 adet yumurta
Tuz ve karabiber
1 adt domates
2 adet tost ekmeği
2 dilim teneke peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Terayağı
Hazırlanışı
Yapışmaz bir tavaya zeytin yağımızı koyduktan sonra yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanak ve taze soğanımızı baharatları ile ilave edelim.

Hafif pişirip ölmesine yakın bir adet yumurtamızın sarısını ekleyelim.

Yumurta sarısı da güzelce piştikten sonra bir tabak içerisin de çatalla veya mini sebze doğrayıcıdan geçirerek ekmeğe sürebileceğimiz bir kıvam elde edelim.

Tost ekmeklerimizi bir fincan yardımı ile yuvaarlak keselim.Önce terayağı sonra ıspanaklı harcımızı ardından domates ve peynirimizi koyarak minik çubuklar batırıp çayın yanında servis yapalım.Afiyet olsun.

NotDilerseniz ekmeklerin en üstüne kaşar koyup fırına da verebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 634
favori
like
share