Peynirli Poğaça(1 yaş üzeri)

Malzemeleri


*
25 dilim gravyer peyniri (oda sıcaklığında)
*
6 yemek kaşığı un (tam buğday + beyaz un karışımı)
*
1 tatlı kaşığı kuru maya
*
100 ml ılık su



Ilık su ile mayayı karıştırarak 10 dakika mayanın kabarması için bekleyin Daha sonra unu ve rendelenmiş peyniri ilave edip iyice yoğurun üstünü nemli bir bezle örterek en az 30 dakika bekletin Daha sonra ister çubuk isterseniz simit biçiminde şekiller yapın Üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp susam serpin 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Fırında Patates Köftesi


Malzemeleri
* 1 ortaboy patates
* 100 gram ayıklanmış ıspanak
* 1 yemek kaşığı lor peyniri
* 1 tatlı kaşığı tepeleme un
* tuz -1 yaş ve üzeri bebekler için

Tarifi
Patatesi haşlayıp rendeleyin İçine unu ilave ederek yoğurun Ispanakları iyice yıkayıp bir tencereye koyun ve hafifçe kendi suyunu çekene kadar öldürün Ispanağın içine lor peynirini ve tuz ilave edin Patatesle hamuru 3′e bölüp yuvarlak şekiller yapın içini çukurlaştırarak içli köfte gibi açın Ispanaklı harcıda 3 e bölün ve köftelerin içine doğrayın Köftelerin açık ağızlarını kapatıp fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürüp fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin

Pirinç Unu Kurabiyesi


Malzemeleri

*
60 gr oda sıcaklığında tereyağ ( 2 yemek kaşığı )
*
125 gram pirinç unu
*
2 yemek kaşığı pekmez
*
1 yumurta sarısı

Tarifi

Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin Çok kalın açmayın içi pişmiyor 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin



Semizotlu bebek çorbası için malzemelerimiz:
200 gr semizotu
1 ortaboy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
15 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ve Bebek Çorbasının tarifi:
Zeytinyağında domates patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin 15 dakika kadar kaynatın Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin
İlk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler Bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz



Havuç Çorbası (1 yaş üzeri)

*
3 yemek kaşığı rendelenmiş havuç
*
yarım tatlı kaşığı un
*
fındık kadar tereyağ
*
250 ml su
*
2-3 yemek kaşığı süt
*
1 tutam tuz - (1 yaş ve üzeri bebekler için uygun)

Çorbamızın Tarifi

Ben havuçları rendenin en ince tarafını kullanarak rendeledim Yağı eritin ve unu katarak hafifçe pembeleştirin Suyu ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin Havuçları tencereye koyun ve kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar pişirin Sütü ilave edin tencerenin altını kapatın Afiyet olsun...



İrmikli Bebek Bisküvisi
Malzemeleri

*
2 çorba kaşığı tam un
*
5 çorba kaşığı beyaz un
*
4 çorba kaşığı irmik
*
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
*
pekmezakçaağaç şurubu ya da agave
*
yarım çay kaşığı tarçın

Bebek bisküvisini yapılışı

Bütün malzemeyi karıştırınpekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersinizHamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin(yaklaşık 15-20 dakika)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1483
favori
like
share
Leyl-i Lal Tarih: 04.11.2009 09:59
Basit Bebek Kurabiyesi





Malzemeleri

*
1 su bardağı yoğurt
*
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
*
Yarım su bardağı sıvı yağ
*
1 su bardağı üzüm pekmezi
*
1 portakal kabuğu rendesi
*
2 su bardağı beyaz un
*
3 su bardağı tam buğday unu
*
Yarım çay kaşığı karbonat

Kurabiyemizin Yapılışı

Yoğurdu yağları ve pekmezi çırpma teli ile karıştırın Portakal kabuğunu ilave edin Elediğiniz unları ve karbonatı karışıma katarak yoğurun Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz İster ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yada kurabiye kalıpları ile keserek hamura şekil verin Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin Önceden ısıtılmış 175 derece fırında20 dakika pişirin


Yoğurtlu Biber Çorbası (Bebekler İçin)


Malzemeleri

*
1 küçük kabak
*
1 küçük salçalık kırmızı biber
*
1 küçük sarı biber (bulabilirseniz)
*
1 diş sarımsak
*
3 yemek kaşığı yoğurt
*
2 su bardağı sıcak su
*
1 çorba kaşığı zeytinyağı
*
Deniz tuzu

Biber Çorbasının Tarifi


Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın Doğradığınız sarımsağı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin ve sebzeleri katın Bir kaç dakika sebzeleri karıştırak kavurun ve üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın Arada kontrol ederek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin
3 yemek kaşığı yoğurda 1 su bardağı sıcak suyu katarak koyu bir ayran hazırlayın ve pişen sebzelere ilave edin Sürekli karıştırarak on dakika pişirin Pişen çorbayı süzerek veya bilendırla ezerek bebeğinize yedirin


Pirinçli Kabak Yemeği



Malzemeleri

*
1 küçük kabak
*
1 küçük havuç
*
Yarım küçük soğan
*
1 tatlı kaşığı pirinç
*
1 yemek kaşığı zeytinyağı
*
deniz tuzu (1 yaş ve üzeri bebekler için)

Yemeğizin Yapılışı

Küp küp doğradığımız soğanı ve havucu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun Yine küp küp doğranmış kabağı ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Arada karıştırarak 5 dakika pişirin Yıkadığınız pirinci tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin (Yemek çok sulu olmıyacak pilava yakın bir kıvamda olmalı Ancak suyunu çekip pirinçler hala pişmedi ise bir miktar daha su ilave edebilirsiniz) Bütün yada çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz


ebek Kahvaltı Tarifi

*
2 adet kuru kayısı
*
1 yemek kaşığı mısır unu
*
1 tatlı kaşığı tahin
*
1 çay kaşığı tereyağ
*
1 su bardağı su (200ml)
*
1 tatlı kaşığı pekmez

Kahvaltımızın hazırlanışı


Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin Mama muhallebi kıvamında olmalı çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin
Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz


Kuru meyveli Paluze (6 Ay Üzeri)


Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz

Paluzenin Malzemeleri

*
1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
*
1 çorba kaşığı nişasta
*
1 su bardağı su
*
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Meyveli Paluzenin Yapılışı

Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin
Not:kuru incir 1 yaşından önce verilmiyor


Bebek Omleti


Malzemeler
1 Yumartanın Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Taze Kaşar Rendesi

Hazırlanışı
Yumurtanın sarısını akından ayırın Minik bir tavaya zeytinyağını koyun Yumurta sarısı ve kaşar peyniri rendesini bir kasede karıştırıp tavaya dökün Omleti önlü arkalı kızartın Bebeğinizin kahvaltı seçeneklerinden biri olsun Bebeğinize afiyet olsun



Yoğurt Nasıl Yapılır?

Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı. Süte parmağınızı sokup yediye kadar saydığınızda eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.Sütü mayalanmaya bıraktıktan sonra hareket ettirmemek gerekiyor.Üstünü de çok sıkı örtmelisiniz.Süt çabuk soğursa mayalanma olmaz.Kışın radyatörlerin üzerine koyabilirsiniz.Böylece sütün sıcaklığı korunmuş olur.


YOĞURT -1

(60 Kal , 3 gr. Protein):
100 cc süt
1 çay kaşığı yoğurt mayası

Hazırlanışı : Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir.1 çay kaşığı yoğurt -maya olarak- eklenir. Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.



YOĞURT-2

Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış hazır mama içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.



Bebeğiniz 12. ayını doldurduktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:



YOĞURT-3

Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 2 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.



MEYVELİ YOĞURT

100 ml. kaynatılmış-ılıtılmış su ve 3 ölçek tepeleme devam maması ile yapılan mamanın içine 2 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süreyle sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.Bebeğiniz yiyeceği zaman içine istediğiniz meyvelerden iyice ezip katabilirsiniz