* 2,5 kilo ev yapimi süzülmüs yogurt
* yarim kilo domates
* 1 kirmizi biber
* yarim kilo kuru sogan
* 2 su bardagi haslanmis nohut
* tuz,pulbiber,nane
* 3 kiloya yakin un
YAPILISI:
Domates,biber ve soganlar iri iri dogranip bir tencereye alinir üzerine tuzuda ilave edilerek bir muddet pisirilir suyunu cekince alti kapatilir haslanmis nohutlarda ilave edilerek blendirla pure haline getirilir ve sogumaya burakilir.tamamiyle soguyan püre genisce bir kaba alinir üzerine süzme yogurdu biraz tuzu,pulbiberi ve nanesi ilave edilip yeterince unla birlikte cokta sert olmayan bir hamur yogrulur ve hafif sicaklikta bir yere konularak üzeri kapatilir,1 hafta kadar bekletilen hamur her gün sabah aksam yogrulur ve 1 haftanin sonunda temiz bir bezin üzerine kucuk parcalar halinde ayrilir,bir gece sonra bu parcalar elle tek tek ufatilir yine bir gece bekletirlir ertesi gün elle ufaniyorsa eger azar azar robottan gecirilerek toz haline getirilir (eger hala iri kaliyorsa robottan gecirdikten sonra birde ince süzgecten gecirmek gerekiyor) sonra yine bir sofra üzerine yayilir ve arada karistirilarak iyice kurudugundan emin olana dek bekletilir sonrasinda ise soguk kis sofralarina pismek icin paketlenir veya kavonozlara konur.
Ben domates ve kırmızı biberi biraz daha fazla kullanarak yapıyorum buna benzer bir tarifle..
Ve haşlanmış beyaz fasulye, mercimek ve bir kaç diş de sarımsak da koyuyorum..
Bu sene de yaptım pek güzel oldu