MALZEMELER

6 adet pavurya
50 gr margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
3-4 adet karabiber, dövülmemiş
3-4 sap maydanoz
3 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı çiğ krema
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
kırmızı biber
tuz

4 Kişilik
HAZIRLANIŞI

Karabiber, maydanoz, sirke defne yaprağı, havuç dilimleri ve yeterli miktarda tuz ile birlikte pavuryaları haşlayın, ayıklayıp, ufak parçalara doğrayın. Tencerede kalan suyu, üç su bardağı kadar kalıncaya dek kaynatın, tülbentten geçirip, süzün. Payreks bir kapta yağı eritin, tahta bir kaşıkla karıştırırken, unu elekten geçirip azar azar ilave edin ve iyice yedirin. Yağlı unun rengii değişmeye yüz tutunca sıcak sütü , karıştırmaya ara vermeden azar azar akıtarak yedirin. Salça koyulaşınca, bir kenara ayırdığınız üç su bardağı pavurya suyunu azar azar ilave edip karışıma yedirin. Tuzunu katıp, orta ateşte 20-22 dakika kadar kaynatın. Daha sonra doğranmış pavurya etini katın ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ateşten almadan önce hafifçe çırptığınız çiğ kremayı çorbaya döküp, kırmızı biberi serpiştirin. Biraz karıştırıp, sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 752
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 02:08
ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:16
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:50
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 27.11.2005 22:15
Teşekkürler
corleoni Tarih: 17.11.2005 18:52
eline sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 17.11.2005 14:31
@ mollycan

Pavurya bir deniz urunudur . Kiskaclari olan yengec gibi birsey :23:


Sözlük anlatimi
pavurya :

1. diger adi cancer pagurus olan bu yengeç türüne avrupa denizlerinde sik rastlanir. boyu bazen 20 cm yi bulur. genellikle yuvarlak olan kabugunun genisligi ise 40 cm ye ulasmaktadir. kabugunun önünde sivri çikintilar bulunmaktadir. en belirgin özelligi ucu siyah renkli ve çok güçlü kiskaçlaridir. çamurlu kumluklarda, 100 m derinlige kadar olan bölgelerde yasarlar.

2 . bir cins iri yengeç.trakya yörelerinde genellikle büyük yengeçlere verilen ad.
mollycan Tarih: 17.11.2005 14:14
tesekkürlerde, biri bana pavurya nin ne oldugunu söyleyebilirmi :20:
demet Tarih: 17.11.2005 14:08
teşekkürler.
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 03:55
Ellerine Emegine saglik tesekkürler