MALZEMELER

1 adet soğan
500 gr patates
1/2 kahve fincanı un
8 su bardağı et suyu
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı margarin
1 fincan kaşar peyniri, rendelenmiş
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavaya margarin koyup harlı ateşte soğanlar pembeleşinceye dek kavurun. Soğanlar pembeleşmeye yüz tuttuklarında azar azar un ilave edip hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Patatesleri de minik parçalar halinde doğrayıp soğana katın. Tavanın kapağını kapayın, arada bir karıştırmak sureti ile patatesler pişip, ezilinceye dek tavayı ateşte tutun. Bir tencerede 8 su bardağı et suyu hazırlayın, patatesler iyice yumuşadıklarında tavadakileri bu tencereye aktarın. Karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten alın. Daha sonra tenceredekileri iyice ezin bir el süzgeçten geçirip, süzün ve bir güvece boşaltın. Güveci 20-25 dakika kadar ağzı açık güveçte ateşte kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce remdelenmiş peynirini serpin ve servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 379
favori
like
share
demet Tarih: 24.05.2006 18:00
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:28
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:29
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:36
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 23:26
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 11:57
Tarif icin Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 22:57
çok çeşit çorba varmış ya mersi
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:56
Ellerine saglik