MALZEMELER

1 su bardağı un
yarım paket margarin
150 gr yağsız kıyma
1 su bardağı nohut
1 baş soğan
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çorba kaşığı kurü nane
10 bardak su
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber, kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI

Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.
Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 688
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 18:15
ellerine sağlık, teşekkürler
DİDEM Tarih: 01.03.2006 19:20
paylaşımların için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:09
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:40
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 23:24
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 11:58
Tarif icin Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 22:54
ya çorbaları çok everim tabiki tüm yemek çeşitlerini tşk
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:52
Ellerine saglik