MALZEMELER

200 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 dilim ekmek içi
çok az miktarda yumurtanın beyazı
tuz
kara biber
1/2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı nane
HAZIRLANIŞI

Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurtanın beyazı, kara biber ve tuz ile güzelce yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın daha sonra bunları kızartın. Çorbanın suyunun berrak olmasi için köfteleri kızartmak gerekiyor. Bir tencerede tereyağı ile unu kavurun ve beş su bardağı sıcak su ilave edin on dakika kısık ateşte pişirin.
Pütürlenme olursa mikserle karıştırabilirsiniz. 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 10 dakikada köfteler ile pişirip üzerine nane dökerek sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 529
favori
like
share
demet Tarih: 08.06.2006 11:24
eline sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 18:16
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:33
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:39
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 22:21
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 11:00
Tarif icin Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 21:50
ellerinize sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 21:46
Ellerine saglik