MALZEMELER

:1 adet tavuk göğsü
5 bardak su
5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 limon
tuz
karabiber

Sos için:

2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsü 5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır. (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir.Bir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır.Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir.Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır.
5 dakika kaynatılarak kapatılır.Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 658
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 17:30
ellerine sağlık, teşekkürler
DİDEM Tarih: 01.03.2006 19:26
paylaşımların için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:45
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:11
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:55
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:32
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 23:05
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 06.11.2005 22:45
tariflerin için teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 12:06
Tarif icin Tesekkürler