MALZEMELER

1 adet karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
Yarım limon suyu
1 kutu krema
Yeterince tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine ayrılır. 3-4 çiçek ayrılıp geri kalanı doğranır. Kaynamakta olan 6 su bardağı suya atılır. 15 dakika kadar kaynatılır. Diğer tarafta yağ eritilir. Azar azar un ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt eklenir. 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır. Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekrar kaynaması için ateşin altı yakılır. Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır. 10-15 dakika da bu şekilde pişirilir. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha önceden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır. 5 dakika kadar da bu şekilde haşlanır ve ara sıra karıştırılır. Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 638
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 22:23
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 16:29
ellerine sağlıkk
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 00:06
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 14:58
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:26
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 22:06
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 06.11.2005 17:29
palşım için teşekkürler kardeşim
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 11:11
PaYlAsImLaRiN IcIn TeSeKküRlEr
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 21:43
Ellerine saglik cok tesekkurler