KARNABAHAR ÇORBASı

Son güncelleme: 30.06.2006 22:23
  • MALZEMELER

    1 adet karnabahar
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 kahve fincanı un
    1 bardak süt
    Yarım limon suyu
    1 kutu krema
    Yeterince tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine ayrılır. 3-4 çiçek ayrılıp geri kalanı doğranır. Kaynamakta olan 6 su bardağı suya atılır. 15 dakika kadar kaynatılır. Diğer tarafta yağ eritilir. Azar azar un ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt eklenir. 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır. Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekrar kaynaması için ateşin altı yakılır. Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır. 10-15 dakika da bu şekilde pişirilir. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha önceden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır. 5 dakika kadar da bu şekilde haşlanır ve ara sıra karıştırılır. Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.
#19.10.2005 22:29 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:43 0 0 0
  • PaYlAsImLaRiN IcIn TeSeKküRlEr
#30.10.2005 11:11 0 0 0
  • palşım için teşekkürler kardeşim
#06.11.2005 17:29 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:06 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:26 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 14:58 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:06 0 0 0
  • ellerine sağlıkk
#08.06.2006 16:29 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:23 0 0 0