Malzemeler :

Vanlyalı veya Karamel dondurma 3-4 top
Bademli krokant (kırılmış) 1 yemek kaşığı
Krem Şanti 25-30 g
Karamel Sos 1 yemek kaşığı

Vanilyalı Dondurma için


Süt 2000 g
Sıvı şanti 400 g
Sahlep 5 g
Suni sahlep Avrupa 3 g
Emülgatör 1 çay kaşığı
Yumurta sarısı 160 g
Vanilya 1/2 çay kaşığı

Karamel sos için


Toz şeker 500 g
Sıvı şanti 200 g
Su 100 g


Hazırlanışı:

Vanilyalı dondurma için süt ve sıvı şanti bir kabın içine koyulup, içersine 50 g toz şeker katılmış sahlepler ile birlikte ateşte kaynatılır.

Kaynama noktasında toz şeker ve emülgatör eklenerek 5 dk. pişirilir ve ateşten alınır.

Diğer tarafta mikserde yumurta sarıları çırpılırken içersine pişmiş süt, şanti, sahlep karışımı azar azar dökülerek yedirilir. Vanilya ilave edilip, soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sonra dondurma makinesinde çevrilir. Buzdolabında bekletilmiş kup bardağının 3/4`ü vanilya ve karamel dondurma ile doldurulur. Krem şanti ile süslemesi yapılıp, üzerine bademli krokant dökülür.

Karamel sos için toz şeker bir spatula ile karıştırılarak hafif ateşte karamelize edilir. İçerisine su ve sıvı şanti eklenerek kaynatılıp, soğumaya bırakılır.

Hazırladığımız kupun en üstüne karamel sos dökülür. Şemsiye gibi süslemelerle dekor yapılır.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 582
favori
like
share