Malzemeler :

Limonlu Kreması İçin


Su 1000 g
Pasta kreması 250 g
Yumurta sarısı 30 g
Limon 1.5 adet

Marenga İçin


Şeker 500 g
Yumurta beyazı 250 g
Su 200 g
Glikoz 60 g


Hazırlanışı:

İtalyan Marengası

Bir kabın içinde şeker, su ve glikoz 123°Cye kadar kaynatılır. Yumurta beyazı mikserde çırpılır, marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir, daha sonra 15 dakika yavaş hızda çırpılır.

Limonlu Krema

Bir kabın içinde su kaynatılır ve kaynatılmış suya pasta kreması ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır. Daha sonra yumurta ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve 2 dakika pişirilir.

Tartın Tamamlanması:

Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir. Hamurun artan parçaları alınır. Hamurun kabarmaması için ortasına çatal yardımı ile delikler açılır ve fırına verilir.

Pişirilmiş tart hamurun içine limonlu krema konulur ve palet bıçak yardımı ile yayılır.

İtalyan marengası, torbaya doldurulur, çeşitli şekillerde sıkılarak garni yapılır. Tartın üst yüzeyini renklendirmek için İtalyan marengası pürmüz yardımı ile yakılır.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 300
favori
like
share