kereviz nasıl pişirilir - sebzeli kereviz - mandalinalı kereviz tarifi

Malzemeler :

4 adet kereviz,
2 adet havuç,
1 adet soğan,
Süslemek için dereotu,
2 çorba kaşığı zeytinyağ,
1 su bardağı mandalina suyu,
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz.


Hazırlanışı:

Kibrit çöpü şeklinde doğranmış havucu ve yarım ay biçiminde doğranmış soğanı karıştırarak tencerenin altına döşeyin.

Üzerlerine kerevizlerin tamamını dizin.En üste soğanlı karışımın kalanını koyup mandalina suyunu,tuzu ve şekeri ilave edin.

Ocakta 20 dk.süreyle pişirin.

Servis tabağına ters çevirip yanına dereotu koyarak süsleyin.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 510
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 24.11.2013 21:23
Mandalinalı Kereviz Tarif 2

Malzemeler

1 kilo kereviz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 havuç
3 mandalinanın sıkılmış suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 adet kesme şeker
2 soğan

Tarifi

Soğanları küp şeklinde doğrayın ya da rondo’dan geçirin. Havuçları rendeleyin. Kerevizleri ince yarım ay şeklinde, biraz kalınca doğrayıp, limonlu suda bekletin. Tencereye kerevizler, soğanlar ve havuçları ekleyin. Üstüne mandalina suyunu dökün. Tuz ve şekeri ekleyerek en son yağ gezdirin. Pişerken kararmaması için tencerenin üstüne fırın kağıdı yerleştirin ve kapağı üstüne kapatın. 45 dakika kısık ateşte pişirin. Tencerede soğuttuktan sonra servis kabına alarak soğuk olarak servis edin. Dereotu ile süsleyin.

Özlen Çopuroğlu

alıntı
nuri deniz Tarih: 03.05.2010 11:39
Paylaşımınız için teşekkürler...
Grace Tarih: 04.11.2009 19:38
bende portakallı yapıyorum teşekkürler deniycem