MALZEMELER

1 adet dana işkembesi
1 adet yumurta
yarım limon
sarmısak
sirke
tuz


HAZIRLANIŞI

Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 627
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:28
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 17:44
ellerine sağlıkk
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:04
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:00
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:26
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 23:07
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 06.11.2005 18:28
ellerine sağlık kardeş
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 12:13
PaYlAsImLaRiN IcIn TeSeKküRlEr
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:43
Ellerine saglik cok tesekkurler