Malzemeler :

5 adet golden elma
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un
5 adet kare milföy hamuru
1 kutu çiğ krema


Hazırlanışı:

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün. Yağlanmış unlanmış kare şeklinde ısıya dayanıklı cam bir tepsiye elmaları dizin.

Karameli hazırlamak için, çukur bir kaba tozşeker ve suyu koyun. Kısık ateşte suyu ve şekeri karıştırarak şekeri eritin, hafif yakarak kahverengi olmasını sağlayın.

Karameli cam kaba dizdiğiniz elmaların üzerine dökün. Elmaların üzerini milföy hamurları ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, milföylü elmaları 25-30 dakika kadar pişirin.

Milföy hamurları kızardıktan sonra kabı fırından çıkarın. Elmalı tatlıyı dilim dilim kesin ve spatula ile hamur altta elmalar üstte kalacak şekilde servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

Elmalı tatlıyı sıcakken üzerine krema sıkarak servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 841
favori
like
share