Pandispanyalı Baklava

Son güncelleme: 04.11.2009 23:33
  • noimage

    Malzemeler :

    Baklava:

    1/2 yemek kasigi süt
    1/2 Cay bardagi Zeytinyag
    3 su bardagi un
    1 yumurta
    1/2 paket Kabartma tozu
    bir tutam tuz
    Pandispanya:
    2 yumurta
    1 su bardagi Seker
    1/2 Paket kabartmatozu
    1 su bardagi un

    Serbet:

    * 1/2 su bardagi seker
    * 1/2 su bardagi su
    * 1/4 limonun suyu

    ayrica: iri cekilmis findik veya ceviz


    Hazırlanışı:

    Baklavinin mazemelerini düz bir hamur elde edesiye kadar yogur. Hamurdan 20 beze elde et. ilk 10 bezeyi ince sekilde ac tepsiye diz.

    On bezeyi actiktan sonra Pandispanya, yumurta, seker ve kabarmatozu beyazlasincaya kadar cirp unu ilave et Bu karisimi actigimiz on bezenin üzerine dök, kekin üzerine findik veya cevizi dok Geri kalan on bezeyide ac kekin üzerine ciz.

    Diledigin sekilde kes üzerine eritilmis tereya dök firinda 170 derece üzeri pembelesincee karar. Baklava finina girmeden serbeti hazirla ve sogumaya birak. Firindan cikan baklavanin üzerine ilimis serbeti dök .


    alıntı
#04.11.2009 19:01 0 0 0
  • hiç denemedim valla ama değişik bişey gibi görünüyo :)
#04.11.2009 23:33 0 0 0