250 gr patates
150 gr un
1 adet yumurta
Yarım fincan irmik
2 çorba kaşığı margarin
1 fincan pudra şekeri
1 çay kaşığı yarısı vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için ceviz ve antep fıstığı
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım adet limon
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup temizleyin. Yıkadıktan sonra bir tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. İyice pişen patatesleri süzüp sıcakken pürüzsüz püre haline getirin. Soğumaya bırakın. Margarine pudra şekerini iyice yedirin. Daha sonra sırasıyla un ve diğer malzemeleri yoğurun.
Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Dinlendikten sonra önce çeklilmiş antep fıstığına bulayın. Daha sonra çırpılmış yumurta sarısını fırçayla sürüp 180 dercede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Bu arada şeker, su ve limonu tencereye koyup bir şerbet hazırlayın. Fırından çıkan panelerin üzerine sıcak şerbeti gezdirin.