MALZEMELER

3 adet havuç
1 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 kahve fincanı süt
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 743
favori
like
share
demet Tarih: 23.05.2006 15:33
tarifin için teşekkürler,eline sağlık
ikizler2 Tarih: 29.04.2006 02:38
iki tarifide denedim nefis oldu paylaşımınız için teşekkürler :85:
casper Tarih: 15.04.2006 11:32
Paylaşımın için teşekkürler
refik Tarih: 20.03.2006 15:21
tarifleriniz için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 19.03.2006 19:39
Malzemeler

1 kg havuç
500 gr patates
2 yemek kaşığı zencefil kökü
1 demet taze soğan
6 su bardağı tavuk suyu
2 kırmızı biber
400 gr tavuk göğsü
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı
Havuçları soyun ve boylamasına yarıya bölüp, 5 cm uzunluğunda parçalara doğrayın. Ardından patatesleri de soyun ve uzunlamasına dörde bölün. Zemcefili soyun ve ince ince kıyın. Taze soğanları temizleyip yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Tavuk suyunu kaynatın ve patatesleri, zencefili, biberleri kaynayan suya ekleyin ve orta dereceli ısıda 30 dakika kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra tavuk bonfilesini, 10 dakika sonra da havuçları katın. Bir süre sonra tavukları çorbadan alıp ince parçalar halinde kesin ve tekrar çorbaya katın. Taze soğanları da çorbaya katarak, tuz, karabiber ve soya sosu ile çorbaya tat verip, servis yapın.
DİDEM Tarih: 01.03.2006 19:22
paylaşımların için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:45
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 01:11
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:54
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER