MALZEMELER

2 çorba kaşiğı un
2.5 çay kaşığı nane
2.5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 kg kırmızı mercimek
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

4 kişilik


HAZIRLANIŞI

Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 754
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:19
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:30
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:06
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
demet Tarih: 17.11.2005 12:03
ellerine sağlık.
SU-PERISI Tarih: 14.11.2005 21:23
tarifleriniz için teşekkürler
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 04:20
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:35
Ellerine saglik cok tesekkurler
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 19:49
TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
hakan-64 Tarih: 21.10.2005 02:58
bizde bir türlü kıvamı tutturamıyoruz. Senin tarifle olur inşallah. Teşekürler :85: