6 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük soğan
1 adet küçük kereviz
1 adet patates
2 kahve fincanı un
2 dilim bayat ekmek
2 adet küçük havuç
50 gr kaşar peyniri
defne yaprağı
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.
1 çorba k. tereyağı
2 çorba k. sıvıyağ
2 çorba k. un
soğuk su
et suyu
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
kıtır ekmek
Hazırlanışı:
Doğranmış soğanı, havucu, patatesi ve kereviz sapını doğrayarak suda pişmeye bırakın.Sebzeler pişerken meyanesini hazırlayın. Bunun için tencereye sıvıyağı alarak eritin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. İlk olarak soğuk su ekleyin. Kıvamı açılınca et suyunu vererek kaynatın.
Sebzeler pişince blender yardımı ile püre haline getirin. Üzerine meyanesini de ekleyerek bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Üzeri için kroton ekmek hazırlayın. Bunun için tost ekmeklerini küp doğrayarak tepsiye alın. Fırında kıtır haline getirin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.