EZME SEBZE ÇORBASı

Son güncelleme: 20.01.2009 02:25
  • MALZEMELER

    6 su bardağı et suyu
    4 çorba kaşığı margarin
    2 adet küçük soğan
    1 adet küçük kereviz
    1 adet patates
    2 kahve fincanı un
    2 dilim bayat ekmek
    2 adet küçük havuç
    50 gr kaşar peyniri
    defne yaprağı
    tuz, karabiber
    HAZIRLANIŞI

    Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ilave edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.
#19.10.2005 22:41 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:39 0 0 0
  • PaYlAsImLaRiN IcIn TeSeKküRlEr
#30.10.2005 11:17 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler kardeş
#06.11.2005 15:50 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:12 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:42 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:26 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:30 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#01.03.2006 18:43 0 0 0
  • teşekkürler, eline sağlık
#23.05.2006 16:13 0 0 0
  • noimage


    Malzemeler:
    2 patates
    3 havuç
    1 soğan
    kereviz
    su

    Meyanesi için:

    1 çorba k. tereyağı
    2 çorba k. sıvıyağ
    2 çorba k. un
    soğuk su
    et suyu

    Üzeri için:

    Kaşar peyniri rendesi
    kıtır ekmek

    Hazırlanışı:

    Doğranmış soğanı, havucu, patatesi ve kereviz sapını doğrayarak suda pişmeye bırakın.Sebzeler pişerken meyanesini hazırlayın. Bunun için tencereye sıvıyağı alarak eritin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. İlk olarak soğuk su ekleyin. Kıvamı açılınca et suyunu vererek kaynatın.

    Sebzeler pişince blender yardımı ile püre haline getirin. Üzerine meyanesini de ekleyerek bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Üzeri için kroton ekmek hazırlayın. Bunun için tost ekmeklerini küp doğrayarak tepsiye alın. Fırında kıtır haline getirin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
#20.01.2009 02:25 0 0 0