MALZEMELER

1 kg sığır kemiği
12 su bardağı su
4 kahve fincanı un
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet orta boy kereviz
1/2 kg patates
yarım ekmek, bayat
7.5 çorba kaşığı tereyağ
50 gr kaşar peyniri
3 adet defne yaprağı
tuz, biber


HAZIRLANIŞI

Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın. Tencereden sebzeleri ve kemikleri çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu 1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın. Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 676
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:58
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 17:22
ellerine sağlıkk
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:08
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 15:56
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:25
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 23:10
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 06.11.2005 18:25
tarifiniz için saolun
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 12:18
PaYlAsImLaRiN IcIn TeSeKküRlEr
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:39
Ellerine saglik cok tesekkurler