Malzemeler :

4 su bardağı yağsız süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı mısır unu
3 çay bardağı gül suyu
3 çay bardağı pudra şekeri
Garnitür için Hindistan cevizi ve portakal dilimleri


Hazırlanışı:

Süt, şeker, portakal rendesi, mısır nişastası ve mısır ununu bir tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulasıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp hafif ıslatılmış dikdörtgen cam kalıba dökün.

Buzdolabında birkaç saat bekletin. Kare şeklinde kesip üzerine gül suyu gezdirin ve pudra şekerini üzerine serpip servis yapın.

Üzerini portakalla süsleyin.

Afiyet olsun.

alıntı

Beğeniler: 2
Favoriler: 2
İzlenmeler: 381
favori
like
share