Domates Çorbası

Son güncelleme: 23.05.2006 16:33
  • MALZEMELER

    5 adet domates
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı un
    1 bardak süt
    1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar
    Yeteri kadar tuz


    HAZIRLANIŞI

    Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kıvamına getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş taze kaşar konulur.
#19.10.2005 22:52 0 0 0
  • TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
#28.10.2005 18:53 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
#28.10.2005 21:34 0 0 0
  • Ellerine sağlık,ancak isteyenler çırpılmış bir yumurtayıda sütle birlekte veya hemen sonra çorbaya ilave edebilirler.Ayrıca çorbanın acı olmasını isteyenler pul biber ilave edebilirler.Domates çorbası içerisinde kuru nanede güzel oluyor.
    Afiyet olsun.
#10.11.2005 23:01 0 0 0
  • tariflerin için çok teşekkürler
#11.11.2005 16:50 0 0 0
  • önümüzdeki günlerin soğukları getirecek olduğunu da düşünürsekbu tarif çok işimize yarayacak.dışarıda lapa lapa yağan kardan sonra evde içeceğimiz bu çorbaya biraz da karabiber eklersek mmmm mis gibi..
#11.11.2005 22:43 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:04 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:57 0 0 0
  • teşekkürler
#27.12.2005 00:59 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:07 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:48 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık
#27.02.2006 10:42 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#01.03.2006 18:21 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#23.05.2006 16:33 0 0 0