5 adet domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kıvamına getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş taze kaşar konulur.
Ellerine sağlık,ancak isteyenler çırpılmış bir yumurtayıda sütle birlekte veya hemen sonra çorbaya ilave edebilirler.Ayrıca çorbanın acı olmasını isteyenler pul biber ilave edebilirler.Domates çorbası içerisinde kuru nanede güzel oluyor.
Afiyet olsun.
önümüzdeki günlerin soğukları getirecek olduğunu da düşünürsekbu tarif çok işimize yarayacak.dışarıda lapa lapa yağan kardan sonra evde içeceğimiz bu çorbaya biraz da karabiber eklersek mmmm mis gibi..