MALZEMELER
250 gr az yağlı kıyma
500 gr kemikli et
2 su bardağı un
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 676
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 02:16
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:38
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 20:58
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 15:19
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:04
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
demet Tarih: 17.11.2005 11:08
paylaşımın için teşekkürler.
SU-PERISI Tarih: 14.11.2005 20:22
paylaşımın için teşekkürler
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 03:21
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 21:35
Ellerine saglik cok tesekkurler