MALZEMELER

100 gr yağsız kıyma
150 gr köy tarhanası
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı tereyağ
2 kg et suyu veya su
tuz


HAZIRLANIŞI

Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 389
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:19
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:28
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:05
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
demet Tarih: 17.11.2005 12:05
SU-PERISI Tarih: 14.11.2005 21:22
emeğine sağlık kardeş
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 04:21
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:35
Ellerine saglik cok tesekkurler
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 19:50
TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik