MALZEMELER

1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 709
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:18
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:30
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:06
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
demet Tarih: 17.11.2005 12:00
eline sağlık. teşekkürler.
DİDEM Tarih: 16.11.2005 16:01
Ellerine saglik tesekkurler
RaSeL Tarih: 15.11.2005 23:45
ben bi kere icmistim bu corbadan ama icinde nohut yoktu cok güzel serinletici bi tadi var bol naneyle...

Ellerine saglik..
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 04:14
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:36
Ellerine saglik cok tesekkurler
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 19:48
TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik