Hatay Yöresi Yemek Tarifleri

Son güncelleme: 05.11.2009 08:45
  • Kuzu etli patlıcan söğürme - Yörük kebabı - Tahinli patlıcan tarifi
    Hatay'da yörenin güzellikleri, şekilleri, tatları, renkleri mutfağa yansıtılmış olup, oldukça zengindir. Bunlardan Oruk, Öcce, Ekşili Börülce, Beyaz Kabak Boranisi, Cevizli Biber (Muhammara), Bakla Ezmesi, Humus, Nazlı Et Yemeği ile Peynirli Künefe ve Taş Kadayıf tatlıları damak zevkinizin çeşitliliğini arttıracaktır.

    Hatay'dan Yemek Tarifleri

    Kuzu etli patlıcan söğürme

    Malzemeler:
    400 gr. kuzu eti
    1 adet kuru soğan
    3 adet domates
    150 gr. tereyağı
    1 kg. patlıcan
    1 yemek kaşığı pul biber
    5 diş sarımsak

    Hazırlanışı: Patlıcanlar yağda veya ızgarada bütün olarak pişirilir. Sıcakken kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Pul biber ilave edilir. Bir tavada kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur. Kuzu eti ilave edilir ve suyunu çekene kadar 20 dakika pişirilir. Domatesler de eklenir 10 dakika daha pişirilir. Servis tabağına patlıcanlar konur üzerine etli karışım ilave edilir. İstenilen şekilde süslenerek servis edilir.

    Yörük kebabı

    Malzemeler:
    600 gr. kuzu kuşbaşı et
    2 su bardağı erişte
    3 adet domates
    3 yemek kaşığı margarin
    1 su bardağı bezelye
    1/2 demet dereotu
    1 adet enginar
    10 adet mantar
    1 adet soğan
    4 adet yeşil biber
    1 su bardağı kaşar rendesi

    Hazırlanışı: Kuşbaşı et, ufak ufak doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. Küp küp doğranmış mantarlar ilave edilir. Daha sonra sırasıyla yeşil biber, enginar, domates ve bezelyeler eklenir. Diğer tarafta erişte tuzlu ve hafif yağlı suda makarna gibi haşlanır. Yağlanmış tepsiye önce kavrulmuş et ve sebzeler daha sonra erişteler düzgünce yerleştirilir. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirilir. Servis yapmadan önce üzeri kaşar rendesi ve dereotu ile süslenir.

    Tahinli patlıcan

    Malzemeler:
    6 adet patlıcan
    1 su bardağı tahin
    1 adet limon
    3 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı margarin
    Maydanoz kırmızıbiber tuz

    Hazırlanışı: Patlıcanlar orta hararetli fırında közlenir. Kabukları sıcakken soyulur ve iyice ezilir. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz ve limon suyu karıştırılır ve patlıcanlara ilave edilir. Servis tabağına alınan patlıcanların üzerine yağda kızdırılmış kırmızıbiber dökülür. Maydanoz ile süslenerek servis edilir.
#05.11.2009 08:45 0 0 0