Sarımsak Kokusu Nasıl Giderilir

Son güncelleme: 05.11.2009 15:34
  • sarımsak kokusu nasıl çıkar - sarımsak - sarımsağın kokusu - faydalı bilgiler - pratik bilgiler
    Ellerinizdeki, sarimsak veya balik kokusunu cikarmak icin, kullandiginiz bicagi suyun altinda kokan parmaklariniz ile temizleyin. Metal parmaklarinizdaki kokuyu alicaktir. Bicak yerine yemek kasiginin metal kisminida kullanabilirsiniz.

    Mantari hicbir zaman yikamayin. Yikanan mantar su ceker ve lezzetini kaybeder. Mantari kucuk mantar fircasi ile veya bir bez parcasi ile fazla bastirmadan silerek temizleyin.

    Yemegin tuz miktari fazla gelir ise, icine kabuklari soyulmus patatesi birkac parcaya kesip atin. Patates, yemegin fazla tuz miktarini emicektir.

    Kerevizi ayiklayip yikadiktan sonra, bir kap icinde hazirlamis oldugunuz limonlu suda 10-15 dakika bekletirseniz, hem kokusu kaybolur, hemde rengi beyaz olur.

    Suya kirarak pisirdiginiz yumurtanin dagilmamasi icin icine 1 yemek kasigi sirke koyun.

    Patlican yemeginizin daha lezzetli olmasi icin, tuzlu suda en az 15-20 dakika bekletin. Veya uzerine tuz serperek kagit havlu uzerinde bekletin, cikan kahverengi sulari sildikten sonra pisirin.

    Yemeginize, bastan cok fazla su koymadan pisirin. Bazi sebzeler cabuk pisebilir veya cok sulu olabilir. O zaman su miktari fazla olucagi icin yemeginiz lezzetli olmaz.

    Yemege ilave ediceginiz suyun soguk olmamasi gerekiyor. Ilik veya sicak su ilave edin. Soguk su yemegin lezzetini yok eder.

    Yemek pisiriken, malzemeden kismayin. Yag, salca veya domates gibi malzemeler lezzet katar.

    Ikram etmeden once muhakkak yemeginizin tadina bakin, tuz, karabiber veya seker eklemek durumunda kalabilirsiniz. Bunlar yemege lezzet katan ufak ama onemli malzemelerdir.

    Tereyag ile pisen yemek, margarin ile pisen yemekten cok daha lezzetli olur.

    Yemeklerinizi pisirirken isiyi ince yuksek tutun. Kaynama noktasina geldikten sonra atesi kisin. Kisik ateste pisen yemek daha lezzetli olur.

    Kizartmalarinizda cicek yagi kullanin. Misir ozu yagi cabuk yanan ve eksilen yagdir. Kizartma sirasinda yag eklediginiz zaman, sebzeniz isinmayan yagi hemen ceker. Onun icin yag eklemek zorunda kalir iseniz, yagin isinmasini bekleyin, sonra kizartmaya devam edin.

    Kizartma yaptiginiz yagi ikinci defa kullanmayin, dokun.

    Kiymali yemeklerinizde orta yagli kiyma kullanin. Ekleyiceginiz yag miktarini azaltirsiniz. Kiymadaki yag, yemeginize lezzet katar.

    Zeytinyagli yemeklerinizi bir gun buzdolabinda bekletip ertesi gun tuketirseniz cok daha lezzetli olur.
#05.11.2009 09:15 0 0 0
  • Erkeklerin Belki işine Yaramaz Ama Tek kalıyorsanız Evet yarayan Konulara Yorum yazmak lazım hızlı erişmek için :D

    Ellerine Sağlık abla.
#05.11.2009 15:34 0 0 0