Malzemeler :

Pastası için:


12 yemek kaşığı (180 gr) tuzsuz tereyağ ya da margarin
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su

Mereng için:


5 adet yumurtanın akı
1 + ¾ su bardağı (300 gr) toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1/3 su bardağı (60 gr) ince dövülmüş badem
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi


Hazırlanışı:

Kremayı hazırlamak için orta boy bir kasede margarin ya da tereyağı tahta bir kaşıkla köpük köpük olana kadar çırpın.

Buzdolabına kaldırıp kullanana kadar soğutun. Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpıp kenara bırakın. Şekeri ve suyu bir tencereye koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak eritin. Ateşi yükseltip şurubu 3-4 dakika kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp sıcak şurubu çırpılmış yumurta sarılarına azar azar sürekli çırparak yedirin. Kaseyi soğuk suya oturtup karışım sertleşip soğuyana kadar çırpmaya devam edin. Margarini dolaptan alıp küçük parçalar halinde kesip karışıma yedirerek çırpın. Kaseni ağzını kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.

Fırını orta derecede ısıtın. 2 fırın tepsisini alüminyum kağıtla kaplayın. Merengi hazırlamak için büyük bir kasede yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. 5 tatlı kaşığı şeker ve kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha karışım iyice kar haline gelip sert kuleler oluşana kadar çırpın. Kalan şekeri ve ince dövülmüş bademleri ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız merengi alüminyum kağıtla kapladığınız tepsilere eşit miktarlarda boşaltıp bir bıçakla üstlerini düzelterek 20 cm çapında ve 1,5 cm kalınlığında 2 daire elde edin.

Merengleri fırında hafif kahverengileşene kadar pişirip ılınmaya bırakın. Merenglerden birini servis tabağına alıp buzdolabından çıkardığınız kremanın 2/3�ünü üzerine sürün.

Diğer merengi üzerine kapatın. Kalan kremayı bir sıkma torbasına doldurup merengin üzerini ve kenarlarını süsleyin.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 320
favori
like
share