Pofuduk Poğaça Tarifi

Son güncelleme: 05.11.2009 12:12
  • Yumuşacık ve podufuk poğaçalar ile pazar kahvaltınıza lezzet katabilirsiniz.
    İçinde beyaz peynir ve yanında güzel demlenmiş bir bardak çay..
    Pofuduk Poğaça Tarifi


    Malzemeleri

    3 çay bardağı su
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı yumuşak margarin
    1 tatlı kaşığı mahlep
    2 tatlı kaşığı kuru maya
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un

    İç malzemeleri


    100 gr beyaz peynir
    1/3 demet maydonoz
    1 yemek kaşığı süt

    Hazırlanışı

    Derin bir kaba tüm malzemeyi alıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
    Hamurumuzu mayalanması için ılık bir ortamda 1,5-2 saat bekletiyoruz.
    Maydonozları ince ince kıyıyoruz, peyniri çatal yardımıyla ezip bir yemek kaşığı sütle birlikte harmanlıyoruz.
    Mayalanan hamurumuzdan dilediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizle düzleştiriyoruz.
    İçlerine hazırladığımız iç malzemeden bir yemek kaşığı kadar koyup kapatıyoruz.
    Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
    180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz.
    Pofuduk poğaçalarımızı kesinlike sıcak servis ediyoruz.
#05.11.2009 12:12 0 0 0