Yumuşacık ve podufuk poğaçalar ile pazar kahvaltınıza lezzet katabilirsiniz.
İçinde beyaz peynir ve yanında güzel demlenmiş bir bardak çay..
Pofuduk Poğaça Tarifi
Malzemeleri
3 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemeleri
100 gr beyaz peynir
1/3 demet maydonoz
1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
Derin bir kaba tüm malzemeyi alıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu mayalanması için ılık bir ortamda 1,5-2 saat bekletiyoruz.
Maydonozları ince ince kıyıyoruz, peyniri çatal yardımıyla ezip bir yemek kaşığı sütle birlikte harmanlıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan dilediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizle düzleştiriyoruz.
İçlerine hazırladığımız iç malzemeden bir yemek kaşığı kadar koyup kapatıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz.
Pofuduk poğaçalarımızı kesinlike sıcak servis ediyoruz.