Taş Kadayıf

Son güncelleme: 05.11.2009 12:24
  • noimage


    Malzemeler :

    500 gr yassı kadayıf
    300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
    2 çorba kaşığı toz şeker
    Kızartmak için yeterince sıvı yağ
    Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık
    3 su bardağı su
    2 su bardağı şeker
    Yarım limon suyu


    Hazırlanışı:

    1-Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır.

    2- Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.

    3- Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr.


    alıntı
#05.11.2009 12:24 0 0 0