Malzemeler :

500 gr yassı kadayıf
300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
2 çorba kaşığı toz şeker
Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu


Hazırlanışı:

1-Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır.

2- Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.

3- Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 341
favori
like
share