500 gr yassı kadayıf
300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
2 çorba kaşığı toz şeker
Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
1-Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır.
2- Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
3- Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr.